Det är konstigt det här med här med fiske då tänker jag på huggperioderna. Visst har väder,vind, temp, månen osv en betydelse men det är nått mycket större än så som styr, tror jag iallafall... Som idag, vi bestämmer oss för att prova fiskelyckan. Klockan är strax efter halv fem och båten glider av trailern, det ligger en perfekt vind med lagom mycket krus på vattnet, 22 grader i luften och ca 18-19 i vattnet. Man kan skymta hur löjan sprätter i ytan och man kan nästan känna lukten av kilos borrarna. Vi ankrar och innan jag hunnit kastat ut har dottern en fisk på, en fin borre på 330g, så där ja nytt pb.

På mitt första kast tar det inte mer än fyra max fem små ryck med jiggspöt innan kontakt med borre och innan jiggen kommit in till båten så sitter den där, vågen stannar på 620g. På mitt nästa kast ytligare en fin borre 670g , hyfsad början tre fisk på tre kast..   

Men sen är dött, inte ett liv de närmsta fyra timmarna, sista timmen efter mycket letande och kastande lyckas jag få en borre på ca350g och två pyttesmå snipor... Det är ju inte första gången det är så här. Har kliat mig i skallen många gånger och funderat på vad i helsike är det som gör att fisken bara skiter i det, men det är väl därför det kallas sportfiske.

Men man blir ju inte mindre taggad då man vet att dom är där under ytan, skulle inte bli förvånad om dom ler lite sådär hånfullt. Men det är ju det som är tjusningen med fiske, oavsett väder, vind, temp, månen osv så vet man aldrig hur det kommer att gå...


Skitfiske på er!!

Nu kan ni även följa mig på Facebook sök på Fiskarfrazze