Det här med nordanvind har man ju både hört och läst om att det ska ju inte vara nått vidare..... Men efter förra helgens fiske så är det faktiskt att nordanvind är bättre än ingen vind alls en solig höstdag i oktober. 

Jag tuffade ut med båten tidigt på lördag morgon, solen hade inte riktig orkat sig över trädtopparna, -2 grader och vindstilla. 

 


En fantastisk morgon för vem som helst men inte för en gäddfiskare. Visst har men levererat även dagar då sjön ligger spegelblank,  har föresten min näst största gädda en sån dag 11,140 kg men lite vind vill man ju ha.

Jag rigga fyra spön med Zalt 25,5cm, för stora beten stor fisk hehe, dröjer inte länge för en första fisken sitter, väl i båten så visar det sig att den teorin inte alltid stämmer en liten slips, tror inte den hade lyckas pressa vågen över kilossträcket. Dom är glupska dom små rackarna.

 

Ju lägger dagen lider ju mindre vind. Det är trögt riktigt trögt. Någon liten dutt men inget som gör så att pulsen ökar. Åker in till en kobbe släpper lös vovven lite och käkar min gulaschsoppa och tittar upp på himlen måtte det börja blåsa lite snart. När jag kommer till min så kallade hotspot så börjar det faktiskt krusa lite på ytan och det tilltar mer och mer woohoo det blåser nordanvind...säker 2 m/s. Och med det börjar också gäddan att hugga, tar inte lång tid innan det rycker till i spöt, dax att drilla fisk och den här är betydligt större än förra gäddan.

Känner ganska snart att det kan vara första 10+aren för året..Och vilken fight den bjuder på. 30 m från båten går den upp till ytan halva kroppen är ovanför, den sekunden just där och just då finns det inget som är bättre... Lyckas tillslut hänga den på vågen och den stannar på fina 8,9kg 110cm. 

 

 

Denna fina dam satte tänderna i en Zalt 25,5cm abborre. Tog ytligare 3st på den var av en 4kg och en på 5,2kg

Dagen efter var det samma förutsättningar men en annan färg som gällde. Den fina Chromeblå 25,5cm

 

Topp fisken på söndagen blev en på 5,5kg men lika många i båten 5st så 10 gäddor totalt och många kontakter, och kontakterna kom med nordanvinden.

 


Skitfiske på er!!! 

Finns på Instagram @fiskarfrazze