Jag och Lill-Erik har tänkt att jaga abborre i septembersolens sista värmande strålar.

Sjön Storbjörken ligger mitt i det lilla samhället Svartå i Närke. En avlång och djup sjö med både gädda, gös, öring och grov borre. Torbjörn som sköter försäljningen av fiskekort ser även till att risvasarna underhålls, tror vi räkna till 11-12 st och alla håller abborrar i bra storlek. Det finns rapporter på fisk över 1,7kg. Det största vi har fått är strax över 1,3 men tappat betydligt större..

 

Båten rullades i och en go känsla driver genom kroppen, ni vet exakt vad jag menar, så där skönt när förväntningarna är på topp. Väl ute, första och andra stoppet ger ingenting, men på tredje stoppar dröjer det inte lång stund innan första borren landas en okej fisk ca 400g kastet efter fisk igen, den är över kilot men släpper vid båten. Skit också men det är bara på det igen.
Sen är det trögt lite små duttar och nån lite bättre kontakt, men abborren är inte i stöten, dom är väldigt försiktiga. Lill-Erik lyckas tillslut få upp en, inget monster men dock en fisk.

Vi får några mindre gäddor och någon ströborre,  men dom verkar inte alls vara i stöten idag. Vi bestämmer oss för att åka till vase nr 2, där vet jag att det är bra. När vi var där på morgonen var det dött, men inte nu. Andra kastet 950g fjärde kastet 890g, nu händer det grejer, 7-8 kastet 1050g. 

 

 

 

  

 

 

 


Klockan går ju så snabbt när man är på sjön så dags att glida in mot rampen. Mycket nöjda, både med mängd och storlek. En topp på 1050 får väl ändå vara godkännt.

Så ett besök i storbjörken kan jag varmt rekommendera,  både gös och abborrefisket är grymt!!


Skitfiske på er!!